Home / DVD Poznanovec / Vatrogasna vježba

Vatrogasna vježba

Vatrogasna vježba

U popodnevnim satima dana 16.10.2015. godine, točnije u 17h, oglasila se sirena za uzbunu sa Vatrogasnog doma DVD Poznanovec! Ne, ovaj put na sreću sviju nas nije označen početak prijetnje po mještane i njihovu imovinu već je sirena označila početak vatrogasne vježbe na objektu područne škole u Poznanovcu, ali i uvertiru u proslavu 90. godišnjice osnivanja DVD-a Poznanovec.
Kada se po treči puta oglasila sirena vatrogasci su krenuli sa izvođenjem vježbe, a puna snaga se osjetila kada je zvuk vatrogasnih vozila i sirene ispunio zrak oko vatrogasnog doma i objekta na kojem se izvodila vježba.
U izvođenju vježbe sudjelovale su operativne postrojbe DVD-a Poznanovec, Kebel, Brestovec Orehovički, Orehovica i Bedekovčina, sa ukupno 36 vatrogasaca.
Korištena su vozila:
– navalno vozilo (DVD Poznanovec, Bedekovčina i Orehovica)
– vozilo cisterna (DVD Bedekovčina i Brestovec Orehovički)
– kombi vozilo (DVD Kebel)
Za vrijeme intervencije korištena je sva oprema u posjedu VZOB (izolacijski aparati, rastezljive ljestve, više veličina vatrogasnih cijevi sa razdjelnicima, i dr.)

Rukovoditelj vježbe bio je Janko Buzjak (Vatrogasni zapovjednik VZOB), a glavni zapovjednik vježbe bio je Marijan Lovrenčić (Vatrogasni zapovjednik VZKZŽ).

Po završetku vatrogasne vježbe okupljenim mještanima i vatrogascima obratio se sa nekoliko prigodnih riječi načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik VZOB Željko Odak i predsjednik DVD-a Poznanovec Stjepan Hrvoj.

Vatrogasnoj vježbi odazvali su se mještani s područja Poznanovca i Luga Poznanovečkog, ali među publikom bilo je mještana i vatrogasaca sa područja cijele općine Bedekovčina koji su svojim prisustvom pokazali da Bedekovčina svakim danom ide korak naprijed i potiće na dobru suradnju vatrogasaca sa područja općine Bedekovčina i šire.

Svima koji su prisustvovali, zahvaljujemo što su time podržali sudionike u izvođenju ove vatrogasne vježbe!

Vatru gasi, brata spasi!

 

Urednik stranice (autor teksta i slika):

Mišel Mrkoci, mag.ing.traff
Vatrogasni časnik

Komentiraj

Ostale vijesti

VATROGASNA VJEŽBA U BRESTOVCU OREHOVIČKOM

Vatrogasna zajednica Općine Bedekovčine radi uvida u stručnu i tehničku osposobljenost svojih dobrovoljnih vatrogasnih društava …