Home / O nama

O nama

O NAMA – BRESTOVEC

DVD BRESTOVEC OREHOVIČKI

IZVJEŠČE O DJELOVANJU DVD-a BRESTOVEC OREHOVIČKI

Štovane dame i gospodo, kolegice i kolege,braćo vatrogasci, poštovani gosti i uzvanici, pripadnici vatrogasne mladeži, gospodo muzikaši, prijatelji vatrogasci, dozvolite da Vas još jednom pozdravim u svoje osobno kao i u ime cjelokupnog Društva te Vam zaželim ugodan boravak u našoj sredini.
Kao što Vam je poznato Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovec Orehovički osnovano je 17. Kolovoza 1942. godine u ratom zahvaćenoj nam zemlji netom nakon požara u susjedstvu, kad se uvidjelo da jedino udruženim snagama i zajedno mogu drugima pomagati u spašavanju od požara, poplava te drugih nedaća koje su tada harale i pustošile lijepom našom.
Iako je brojno stanje u povijesti variralo, prema sadašnjoj evidenciji ovo Društvo broji 74 člana. Društvo se posebno dići sa svojih 15 pripadnika  vatrogasne mladeži u uzrastu od 12-16 godina te 10 pripadnika djece u dobi 6-12.
Kroz protekli period uz dužno čuvanje i održavanje teško nabavljene opreme redovito se polagala briga o njenom servisu, tako uz redoviti servis kombi vozila, svake godine vršimo servis vatrogasne pumpe, agregata za napajanje električnom energijom, vrše se ispitivanja ispravnosti vatrogasnih cijevi i druge vatrogasne opreme, a koju Društvo posjeduje prema pravilniku o minimumu potrebne opreme za ,, B’’ Društvo.
U protekloj smo godini imali 4 požarne intervencije, 22. 03. 2009. gorjelo je u Grabama, 10. 04. 2009. Vojnić breg, 06. 10. 2009. Grabe i 16. 10. 2009. Martinec.
Također smo na zahtjev građana 8 puta išli na ispumpavanje i čišćenje bunara bez novčane naknade gdje je sa grupom od 3-5 članova i kombi vozilom te pumpom utrošeno oko 30 sati rada.
Održane su 33 vježbe s muškom mladeži koja je sudjelovala na natjecanju Kup mladeži Antun Brlaković u Popovači, na opčinskom natjecanju u Bedekovčini te na županijskom natjecanju mladeži održanom u Zlataru.
Sa “A” odjeljenjem održano je 20 praktičnih vježbi te 6 sati teoretske nastave.
U protekloj godini za tečaj vatrogasca prijavljeno je 9 članova “A” odjeljenja a od toga 8 ih je uspješno završilo ispit. Za isti tečaj prijavljene su 4 pripadnice ženskog odjeljenja te su sve uspješno završile tečaj. Od prošle godine Društvo također ima 3 nova dočasnika , 1 časnika 1.klase i 2 vatrogasca 1. Klase.
I protekle smo godine sudjelovali u davanju počasne straže za Uskrs sa 10 vatrogasaca. Tradicionalno smo u svečanim uniformama prisustvovali povorci za Tijelovo i prisustvovali smo na sv. Misama povodom mjeseca zaštite od požara u Mariji Bistrici te povodom sv. Florijana na sv.misi u Bedekovčini i Orehovici gdje je služena sv. Misa za preminule vatrogasce.
Na zahtjev udruge “Angeljeki” sudjelovali smo u pružanju asistencije kod Betlehema Orehovičkog gdje na svu sreću naša intervencija nije bila potrebna.
Tradicionalno smo sudjelovali u prodaji ulaznica na Moto-cross priredbi u Zaboku.
U proteklom je periodu kupljen uređaj za održavanje napona akomulatora za vatrogasno vozilo te je isti i priključen, a kupljeni su i amblemi za uniforme. U spremištu su postavljene neonske stropne lampe i za iste je postavljena elektro instalacija. Radilo se i na uređivanju okoliša oko vatrogasnog doma pod kojim mislimo na flaksanje i košenje korova te strojno poravnavanje poligona za vježbu.
Društvo je od samog osnutka do danas napustilo 50 članova, a na nama je da im se kao i prošle godine tako i ubuduće svake godine u znak zahvalnosti prilikom proslave sv. Florijana odužimo misom Zadušnicom.
DVD Brestovec Orehovički djeluje sukladno svojim mogućnostima, u okviru zacrtanih ciljeva, programa rada VZO Bedekovčina, programa rada Vatrogasne zajednice KZŽ te HVZ odnosno po propisima zakona o Vatrogastvu, pa je tako u proteklom periodu Upravni odbor održao 6 tematskih sjednica, te nekoliko dogovorenih sastanaka na kojima se raspravljalo o narednom zadacima, aktivnostima kao i o problemima društva.
Nadamo se da će uskoro doći bolja vremena za vatrogastvo, veselije druženje, lagodnije izvršavanje naređenih zadataka i što manje potreba za vršenjem intervencija.
Na skupštitni je izabran novi :
predsjednik: gosp. JOSIP SIKETIĆ

tajnica: gđa. IVONA DUŽ

blagajnik: gosp. DARKO ĐURKAN

a bivši predsjednik gosp. DRAGO GULIJA član je upravnog odbora.

 

POMOZ BOG

Komentiraj