Home / DVD Bedekovčina / DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA BEDEKOVČINA U POSJETI DVD-u BEDEKOVČINA

DJECA IZ DJEČJEG VRTIĆA BEDEKOVČINA U POSJETI DVD-u BEDEKOVČINA

U sklopu svibnja mjeseca zaštite od požara, bedekovčanske vatrogasce i njihov dom posjetili su danas 09.05.2022. djeca iz Dječjeg vrtića Bedekovčina. Djeca su se u pratnji svojih teta iz vrtića pješice uputila prema vatrogasnom domu.
Djecu su dočekali predsjednik društva Željko Odak, zapovjednik Ivan Odak i njegov zamjenik Tomislav Ferdelja. Radoznala i ushićena djeca, nisu znala od čega bi prvo počela, od vatrogasnih vozila, vatrogasne osobne opreme ili od trofeja društva osvojenih na natjecanjima .
No počeli smo redom i utvrdili da djeca imaju saznanja o vatrogasnoj djelatnosti , što ona obuhvaća da je to gašenje požara , spašavanje ljudi i mačaka te intervencije u poplavama .
Prvo smo malo pričali o opasnostima koje sa sobom može donijeti igranje s vatrom. Onda smo pričali o poslovima vatrogasaca i naučili kako se oni ne bore samo s vatrom, već i s vodom i drugim prisutnim opasnostima.
Djeca znaju da se vatrogasci pozivaju na broj 193 , a upoznata su što tom prilikom trebaju i reći dežurnom vatrogascu koji se javi na telefon. Gdje gori ? Šta gori ? Imali opasnosti za njih i svoje osobne podatke.
Upoznati su nakon dojave o postupanju vatrogasaca , njihovom izlasku na intervenciju, vatrogasnim vozilima , količini spremnika vode u njima (što im se učinilo puno) načinu gašenja i opremi vatrogasaca.
Isprobavali smo zaštitne kacige, pregledavali vatrogasna odjela, stavljali masku na sebe, vidjeli vatrogasno vozilo, sjedili smo u vozilu …
Upoznati su o radu društva s najmlađima i uspjesima vatrogasne mladeži društva te pozvani da uz suglasnost roditelja pristupe društvu u vatrogasni podmladak.
Djeci je pokazana vježba s brentačama koju na natjecanjima izvodi vatrogasni podmladak. Djeca su i sama s puno radosti i veselja učestvovala u izvođenju vježbe i gađanju meta mlazom iz brentače.
Vjerujemo da će i većina ove djece , kao i njihovi prethodnici , izrasti u članove natjecateljskih ekipa djece i mladeži , te u vrijedne vatrogasce.
Djeca su na kraju počašćena slatkišima i sokovima te su im podijeljeni rasporedi sati, jer ih dogodine čeka upis u prve razrede. No puno toga zbog kratkoće vremena nismo obišli vidjeli i objasnili za što će biti još prilika.
Za uspomenu zajednička fotografija kod zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana .
Na fotografijama možete pogledati kako smo uživali !
Za napomenuti je da Dječji vrtić Bedekovčina odlično surađuje s društvom i da se djeca uključuju u natječaj za likovni rad koji raspisuje Hrvatska vatrogasna zajednica o čemu je ranije izvršena edukacija.
Zahvaljujemo v.d. ravnateljici Dijani Šaronja, odgojiteljicama Tamari Klapač , Ivani Jakuš Mejarec i pedagoginji Kristini Gospočić na suradnji i trudu da nam djecu dovedu.
Tekst : Zeljko Odak,slike Mladen Ban, Zeljko Odak i vrtić
Komentiraj

Ostale vijesti

Objava 2022/S 0F2-0029181 – “Obavijest o nadmetanju”, za postupak Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma s namještajem je objavljena

Naručitelj: DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BEDEKOVČINA je objavio “Obavijest o nadmetanju” za postupak: Rekonstrukcija i dogradnja …