Home / DVD Poznanovec / Prijetnja oborinskih voda

Prijetnja oborinskih voda

Prijetnja oborinskih voda

Dana 15.10.2015. u 14,33 sati operativna postrojba DVD-a Poznanovec obaviještena je sms porukama iz VOC-a Zabok o prijetnji poplavom od oborinskih voda na prometnu infrastrukturu, privatne i gospodarske objekte. Nastavno na obilne količine kiše proteklih nekoliko dana korita potoka i rijeka, te odvodnih kanala za oborinske vode se premašili svoje kapacitete što je dovelo do prelijevanja vode i ugrožavanju stanovništva i objekata na području Općine, konkretnije mjesta Poznanovec i Lug Poznanovečki.
Članovi operativne postrojbe u vrlo kratkom vremenu okupili su se kod vatrogasnog doma u Poznanovcu.
Vatrogasno odijeljenje u tročlanom sastavu krenulo je navalnim vozilom prema lokacijama u cilju ispunpavanja vode, zaštite objekata i rasterečenja odvodog sustava.
Interveniralo se na 4 lokacije – Lug Pozanovečki (kod Blaženke Ivančir), a u Poznanovcu (kod Marije Leuštek, kod poslovnog objekta Tratinčica, te ispunpavanje podruma u objektu Nikole Šaronje).
Intervencija je uspješno završila, izljev oborinskih voda je stavljen pod kontrolu čime su zaštićeni objekti sa područja na kojem je prijetila poplava, te omogućen pristup u poplavljen podrum. Situacija je za sada pod kontrolom i spriječene su štete večih razmjera, ali nadamo se da će se obilne kiše i vremenski uvjeti ovih dana normalizirati.
Vatrogasno odjeljenje se vratilo sa intervencije u 20h u Vatrogasni dom Poznanovec.
Urednik stranice (autor teksta):
Mišel Mrkoci, mag.ing.traff
Vatrogasni časnikAutor slika:
Ljubomir Novosel
Vatrogasac I. klase
Komentiraj

Ostale vijesti

VATROGASNA VJEŽBA U BRESTOVCU OREHOVIČKOM

Vatrogasna zajednica Općine Bedekovčine radi uvida u stručnu i tehničku osposobljenost svojih dobrovoljnih vatrogasnih društava …