Home / DVD Bedekovčina / VZO Bedekovčina održala drugu skupštinu na koncu 2021. godine

VZO Bedekovčina održala drugu skupštinu na koncu 2021. godine

      U prostorijama DVD –a Kebel uz pridržavanje svih epidemioloških mjera dana 21. prosinca 2021. godine održana je Skupština Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina.

     Na Skupštini su donijeti Financijski Plan i Program rada zajednice za 2022. godinu.

     Kako je Prijedlogom proračuna Općine Bedekovčina bio smanjen dio sredstava za rad zajednice , programom nisu obuhvaćena školovanja za zvanja u idućoj godini što je potaklo raspravu.

      Ovdje valja napomenuti da je Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina jedna od najaktivnijih zajednica što se tiče školovanja vatrogasaca i skoro svaku drugu ili treću  godinu provode se osnovni tečajevi  za vatrogasce. Tako je  od osnutka zajednice do danas tečajevima provedenim u zajednici osposobljeno 223 vatrogasca, 181 vatrogasac I klase , 75 dočasnika i 27 dočasnika I klase, te 58 pripadnika vatrogasne mladeži. Zadnji tečaj  bio je u siječnju 2019 godine. Taj tečaj je završilo 42 vatrogasca /32 iz zajednice/ a prije pandemije u siječnju 2020. godine održan je ispit za vatrogasca I klase s isto toliko polaznika.Unatoč tome u društvima nedostaje operativnih vatrogasaca.

    Osposobljavanje se nije planiralo i iz razloga što od Skupštine u lipnju traje postupak imenovanja Zapovjednika zajednice . Naime, nakon odbijanja prijedloga predsjedništva i tri javna poziva za zapovjednika je 15. prosinca 2021. godine imenovan Tomislav Novosel Viši vatrogasni časnik I klase, koji je ujedno izabran i za zamjenika zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije.

     Nakon rasprave zaključeno je da će Zapovjedništvo zajednice koje se treba kompletirati utvrditi stanje u postrojbama i potrebu i Plan  osposobljavanja dobrovoljnih  vatrogasaca od osnovnog zvanja na više te specijalnosti s okvirnim troškovima.

Prioritet je održavanja seminara i pripreme za polaganje stručnog ispita za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima te upućivanje zapovjednika i zamjenika zapovjednika društava  na polaganje stručnog ispita. 

Ovu aktivnost podržao je i  skupštini nazočni načelnik Općine Bedekovčina  Darko Ban koji je uz osvrt na rad zajednice i aktivnosti vatrogasaca obećao i dodatna sredstva za osposobljavanje prema Programu koji dostavi zajednica.

Na sjednici je  usvojen prijedlog predsjednika zajednice da se Janko Buzjak koji je tri mandata obnašao dužnost zapovjednika zajednice proglasi doživotnim počasnim zapovjednikom zajednice.

Predsjednik

Željko Odak

Slike : Arhiva VZO Bedekovčina

Komentiraj

Ostale vijesti

Objava 2022/S 0F2-0029181 – “Obavijest o nadmetanju”, za postupak Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma s namještajem je objavljena

Naručitelj: DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BEDEKOVČINA je objavio “Obavijest o nadmetanju” za postupak: Rekonstrukcija i dogradnja …