Home / Vatrogasni dom

Vatrogasni dom

Prvi vatrogasni dom izgrađen je 1928. godine, a drugi već 1936. godine. Za vrijeme II. Svjetskog rata vatrogasni dom je stradao od požara te prilikom obnove 1960. godine pristupilo se izgradnji društvenih prostorija i pozornice, a kasnije dogradnji sanitarnog čvora i kuhinje.

Godina 2015. je za DVD Poznanovec značajna iz više razloga. Društvo slavi 90. obljetnicu osnivanja i izvršena je obnova prostora Vatrogasnog doma. Zadnje veće uređenje vatrogasnog doma bilo je prije 30-ak godina kada je Društvo obilježavalo 60 godina postojanja.

Obnovljena i uređena je bočna prostorija i centralna dvorana u cijelosti sa pozornicom i balkonom. Provedeni radovi na uređenju podignuti će kvalitetu funkcionalnosti doma, kvalitetu rada Društva i njegovih članova. Novo uređeni prostor odraziti će svoj utjecaj kroz vatrogasne potrebe, ali će doprinijeti i povećanju kvalitete života svih mještana Poznanovca kroz njihove potrebe. Nadamo se da će obnovljeni Vatrogasni dom sve više postajati mjesto okupljanja mlađe populacije i stvaranja novih životnih vrijednosti.

Ovaj sada osvježeni i renovirani prostor dijelom je obuhvaćen i u planu mjesnog odbora Poznanovec. U dogovoru sa DVD-om Poznanovec planira se omogućiti da dio prostora koriste Udruge s prostora Općine te pokretanje nastavka rada igraonice za djecu, kao i omogućiti odvijanje i drugih aktivnosti prema potrebama mještana. U dogovoru sa svećenikom Župe Mače dio prostora će se nastaviti koristiti za održavanja sv. Mise do izgradnje crkve.

Za ovu investiciju u visini oko 200.000,00 kn osigurala su se financijska sredstva kod Općine Bedekovčina, a jedan dio poslova odradili su dobrovoljno i sami članovi DVD-a Poznanovec.

Vatrogasni domSlika 1. Vatrogasni dom (sadašnje stanje)

Slike bočne prostorije Vatrogasnog doma i sanitarnog čvora uz prostoriju:Bočna prostorija 1

Bočna prostorija 2


Urednik stranice (autor teksta i slika):

Mišel Mrkoci, mag.ing.traff

Vatrogasni časnik I. klase

Komentiraj