Home / Uncategorized / Sjećanje na kolegu Zlatka Novosela – Bubija

Sjećanje na kolegu Zlatka Novosela – Bubija

Na današnji dan iznenada je umro tada predsjednik društva Zlatko Novosel – Bubi u 50 godini života . Njegova dobra duša još dugo će ostati u našim mislima i srcima

ZLATKO NOVOSEL -BUBI

17-03-2004. – 17.03.2021.

Dana 17. ožujka 2004. godine zauvijek nas je napustio veliki čovjek,  dobar  prijatelj i veliki vatrogasac, predsjednik našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina , Zlatko Novosel – Bubi. Rođen 03.10.1953 u Bedekovčini.           

Prošlo je evo sedamnaest godina otkad je njegovo veliko i toplo srce prestalo kucati.

Iznenadna i prerana smrt našeg predsjednika, a nadasve dragog prijatelja uz njegovu obitelj, suprugu djecu, zeta , pogodila je sve nas njegove sumještane, prijatelje, a posebno nas vatrogasce koji smo ga znali i cijenili, kao radinog , veselog društvenog i humanog čovjeka, dobrog prijatelja, a napose vatrogasca.

Tome je svjedočio tužan i veličanstven ispraćaj, kakav i dolikuje čovjeku koji je svoj život posvetio ljudima, vatrogastvu, udrugama i mjestu, ispraćaj na kojem je uz rodbinu , preko tisuću i petsto mještana i vatrogasaca odalo mu najviše vatrogasne i ljudske počasti .

Ti si dokazao da  pružati nesebičnu pomoć ljudima u nevolji, može čovjek velikog srca, dobre naravi plemenite duše. Tvojih 30 godina vatrogastva i 50 godina života neprijeporna je potvrda istinskog vjerovanja u životni postulat da je doista dobro činiti dobro i u Božji nalog «ljubi bližnjega svoga «

Sve što si govorio i učinio u svom časnom životu, neprolazno je i živi u našem sjećanju. Sjene su sada gušće, riječi nečujnije, ali se bolje vide nijanse: smisao tvoga životnog puta i vrijednost darova koje si nam ostavio.

Ponosni smo što smo te imali , a beskrajno tužni jer smo te prerano izgubili. Tješeći se time da je čovjek živ dok su živa sjećanja na njega, sjećanje na tebe predsjedniče naš živjeti će dugo u nama. S ponosom ljubavlju i tugom čuvat ćemo uspomenu na tebe.

U znak sjećanja na tebe svaku godišnju skupštinu posjećujemo tvoj grob i odajemo ti počast . Ovaj put bez gostiju i dragih nam prijatelja. Hvala svima koji su u nedjelju došli na groblje i na svetu misu , da ti se poklone i obnove sjećanje na tebe.

Hvala ti prijatelju za suradnju i prijteljstvo.

Neka ti je laka ova hrvatska i zagorska rodna gruda, koju si toliko volio i neka ti je vječna hvala i slava.

Željko Odak

Komentiraj

Ostale vijesti

Izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju za postupak Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma s namještajem

Naručitelj: DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BEDEKOVČINA je objavio Izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju za postupak Rekonstrukcija …