Home / DVD Orehovica / OREHOVICA : Održana 44. redovna izvještajna i izborna skupština

OREHOVICA : Održana 44. redovna izvještajna i izborna skupština

OREHOVICA : Održana 44. redovna izvještajna i izborna skupština

OREHOVICA : Održana 44. redovna izvještajna i izborna skupština
U dvorani vatrogasnog – zadružnog doma DVD-a Orehovica održana je u subotu 23. 02. 2013. godine 44. Izvještajna i izborna skupština društva.
Skupštini su nazočili, načelnik općine Bedekovčina Rajko Vidiček , predstavnik VZKZŽ i predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak i zapovjednik Janko Buzjak , velečasni Ivica Šestak, župnik župe Orehovica ,

DVD Mihovljan, Dubrovčan Ravnice , Vrapče Jug i društva zajednice Bedekovčina, Brestovec Orehovički , Poznanovec  i Kebel , te predstavnici udruga i mjesnog odbora.
U izvješću o radu zapovjednik društva Ivica Pavlek istaknuo je sve aktivnosti u prošloj godini, a koje su se odnosile nabavljanje opreme, učlanjenje novih članova. Posebno je istakao rad s mladima , uvježbavanje postrojbe , provođenje preventivnih pregleda , te učešće u svim manifestacijama koje su se održavale u mjestu i učešće s ekipama mladeži djece i jednom odraslom ekipom na županijskom vatrogasnom natjecanju. Na području djelovanja društva nije bilo požara u protekloj godini, ali je društvo sudjelovalo u kontroliranom spaljivanju korova u četiri navrata.
U program rada stavljeno je uređenje doma, opremanje društva i stvaranje natjecateljskih vrsta za vatrogasna natjecanja , od djece mladeži i A vrste.
Donijet je novi statut društva, a kako je sjednica skupštine bila izborna Izabrano je i novo rukovodstvo društva:
Za predsjednika je izabran ponovno Tomo Meštrović , za zamjenika Josip Erdelja ,za zapovjednika Ivica Pavlek , za zamjenika Ivica Omrza, tajnika Zdravko Kobeščak, blagajnik je Mladen Jakuš . U upravni odbor uz njih izabrani su Josip Kobeščak, Slavko Tenšek, Danijel Kobeščak, Miroslav Mladić, Ivica Valjak, Vlado Pogorić i Dragutin Meštrović u nadzorni odbor Željko Siketć, Jurica Kobeščak i Dragutin Pavlek.
U Skupštinu VZKZŽ su izabrani Tomo Meštrović kao delegat i zamjenik Ivica Pavlek, doku su u Skupštinu VZO Bedekovčina izabrani Tomo Meštrović Ivica Pavlek, Zdravko Kobeščak i Josip Erdelja.
Skupštinu su pozdravili svi gosti kao i načelnik općine Rajko Vidiček koji je ovom prigodom društvu uručio deset vatrogasnih odijela – kombinezona za gašenje požara na otvorenom u vrijednosti 23.600,00 kuna, a koja su nabavljena van sredstava za redovan rad VZO Bedekovčina.Obećao je pomoći i kod uređenja krovišta doma. Željko Odak delegat VZKZŽ i Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, osvrnuo se na rad zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava zajednice te zahvalio svim vatrogascima na dobrovoljnom obavljanju ove djelatnosti, trudu zalaganju i trošenju svog slobodnog vremena za dobrobit mještana, kao i njihovom učešću u postizanju rezultata zajednice i društva.
Društvo je donijelo odluku o proglašenju za počasnog predsjednika Josipa Kobeščak i počasne članove Ivana Postonjski , Dragutina Postonjski, Franju Postonjski , Stjepana Pavlek i Dragutina Pavlek.
Nakon službenog dijela bila je zabava uz zvuke limene glazbe društva .
Željko Odak

Komentiraj

Ostale vijesti

VZO Bedekovčina održala drugu skupštinu na koncu 2021. godine

      U prostorijama DVD –a Kebel uz pridržavanje svih epidemioloških mjera dana 21. prosinca 2021. …