Home / DVD Bedekovčina / BEDEKOVČINA: Požar dimnjaka u ulici Stjepana Radića

BEDEKOVČINA: Požar dimnjaka u ulici Stjepana Radića

Dana 11.siječnja 2015. godine u 17,12 sati putem VOC-a Zabok i SMS porukama uzbunjena je postrojba DVD-a Bedekovčina  radi požara dimnjaka u ulici Stjepana Radića br. 45 u Bedekovčini. 

Kako je to oko 300 m od vatrogasnog doma na požarište dolazimo za četiri minute, sa 12 vatrogasaca malim navalnim vozilom i kombi vozilom.

Po  dolasku na požarište utvrđujemo da se do dimnjaka  ne može iz  potrkrovlja objekta i da na istom i nemaju vratašca za čišćenje.

Iz dimnjaka su sukljale iskre koje su prijetile susjednim objektima, pa se procjenilo da treba pristupiti gašenju dimnjaka, a ne čekati dok čađa izgori i paziti da iskre ne pređu na susjedne objekte.

Stoga se pristupilo aktivnom gašenju na način da je pronađen najniži otvor na dimnjaku s vanjske strane fasade kroz koji je u dimnjak ubacivan S prah koji je uzgon vukao prema gore.

Vanjskom navalom došlo se do krovišta i vrha dimnjaka gdje je takđer ubaćen S prah.Nakon prigušivanja požara proveden je postupak čišćenja gorivog materijala čađe, sajlom i kuglom , kako nebi došlo do ponovnog  zapaljenja. Sadržaj čađe  je  odstranjena iz dimnjka. 

Po obavljenom čiščnju dimnjaka  izvršen je detaljni pregled objekta krovne konstrukcije i prostorija. Nakon toga  napustili smo požarište.

Na gašenju su potrošena dva sadržaja S 6 aparata praha. Materijalne štete nije bilo.

Tekst i slike Željko Odak

Komentiraj

Ostale vijesti

DVD BEDEKOVČINA: TEŠKA JE GODINA PO VRSTI INTERVENCIJA ZA NAMA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina i u protekloj  godini nastavilo je kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg …