Home / Intervencije

Intervencije

INTERVENCIJE

 INTERVENCIJE

 

Uvježbani smo ,  opremljeni i spremni u kratkom roku , da u svom mjestu u svakoj ulici, zaseoku, obavimo s najvećom vještinom svoju zadaću u interesu nas samih i svih mještana naše općine. To kako kod požara , tako i kod elementarnih nepogoda.

 Intervencija u zadnjih deset godina:

Intervencije u 2010 godini

Dana 08. ožujka 2010. u 15,17 sati sirenom DVD-a Bedekovčina uključenom iz VOC-a Zabok i porukama izvršena je dojava o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u Orehovičkoj cesti 1 d u vlasništvu S.H.

Na požarište izlazi u 15,22 DVD Bedekovčina s malim navalnim vozilom i dalazi na intervenciju u 15,24 sa 4 vatrogasaca i započinje gašenje.

Uskoro im se pridružuje još 5 vatrogasaca. Na sreću požar je bio samo čađe u dimnjaku i nije se proširio na krovnu konstrukciju i druge dijelove kuće, te je brzo ugašen i dimnjak očišćen.

Intervencije u 2009 godini

Noć između 17. i 18.12.2009. godine izbio je požar na stambenom objektu u Poznanovcu ulica Braće Sajko br. 20. Požar je dojavljen VOC –u Zabok u 00,13 sati. Na požarište u 00,23 sata s četiri vatrogasca i NV mercedes Atego dolazi Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka , te gase požar, a uzbunjen je i mjesni DVD Poznanovec.

Voditelj intervencije po dolasku na požarište utvrđuje da nema hidrantske mreže i poziva putem VOC-a u 00,25 Središnji DVD Bedekovčina , koji izlazi na požarište s Auto cisternom Fap 1620 malim navalnim vozilom i osam vatrogasaca , uskoro se pridružuje i mjesni DVD Poznanovec s navalnim vozilom i tri vatrogasca.
Požar je brzo lokaliziran u 00,45 sati. Ugašen je i sanirano je požarište oko 1,30 sati.S obzirom da se radilo o stambenoj kući s niskim drvenim stropom, obloženim stiroporom sve je brzo planulo.
Unatoč velikoj hladnoći oko -12 stupnjeva i nepristupačnom putu i terenu , (povučeno 90 m B tlačnog voda ) vatrogasci su dali sve od sebe, ali nažalost nije bilo spasa, objekt je zbog kasne dojave požara skoro u cijelosti izgorio.

Dana 07.10.2009. godine u 13,42

preko VOC-a Zabok dojavljen je požar otvorenog prostora

u predjelu «MAROF»

kod farme obitelji Sever i novo izvedene motokros staze, a koji se širio prema šumi i kleti. Na požar izlazi DVD Bedekovčina sa devet vatrogasaca, lakim navalnim vozilom i autocisternom. U 14,35 sati požar je ugašen.

Ujutro  30.09. 2009. u 01,05 sati putem VOC-a Zabok aktivirana je sirena DVD Bedekovčina. Time je izvršena dojavu o požaru napuštenog drvenog objekta nekadašnje stambene zgrade u Naselju Glumpaki u Bedekovčini. Na intervenciju u 01.12 sati dolazi DVD Bedekovčina s lakim navalnim vozilom i pet Vatrogasaca , Zagorska Javna vatrogasna postrojba s navalnim vozilom Mercedes Atego i pet vatrogasaca , a uskoro cisterna DVD Bedekovčina , kombi i još devet vatrogasaca.
Dolaskom na mjesto požara, utvrđuje se da gori otpad u potkrovlju napuštenog drvenog stambenog objekta i zemljišta , ali u neposrednoj blizini stambenog objekta na kojem je bio požar 20. rujna 2008. godine. Požar je bio u početnoj fazi , pa je ugašen u 1,30 min, bez veće materijalne štete.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina dana 09. kolovoza 2009. godine u sklopu redovne vježbe postrojbe, provelo akciju čišćenja “zdenci” na području Bedekovčine i Židovinjaka.

Dana 07.04.2009. godine u 14,50 sati izvršeno je putem VOC- a Zabok SMS porukama i sirenom uzbunjivanje DVD-a Bedekovčina ,radi požara trave korova i niskog raslinje uNaselju Jalševec u Bedekovčini, a koji se širio prema šumi i vinogradima na Špiranec brijegu. DVD Bedekovčina izlazi na požarište s malim navalnim vozilom i pet vatrogasaca , a oko 15, 10 izlazi s cisternom i još četiri vatrogasca. Požar je nastao kao posljedica paljenja korova na jako teškom i strmom terenu, te je velikim naporima vatrogasaca ugašen u 16,00 sati.

Dana 06.04. 2009. U 13,15 sirenom i porukama iz VOC-a Zabok uzbunjen je DVD Bedekovčina , a zbog navodnog požara stambenog objekta u Keblu (kod dućana Babić). U rekordnom vremenu u 13,18 izlazi se na intervenciju s malim navalnim vozilom, cisternom i šest vatrogasaca. Na požarište dolazi nakon njih za 15 minuta i Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka s četiri vatrogasca i DVD Bedekovčina s kombi vozilom i još četiri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđuje se da je prilikom rušenja gospodarskog objekta i uklanjanja stare slame i sijena s njega, došlo do zapaljenja sijena na objektu. Kako je s obližnjeg hidranta radi osiguranja proveden jedan «C» mlaz radnici su počeli gasiti požar, a netko od mještana uzbunio je vatrogasce preko broj 112. Koji su došli na požarište očekujući požar stambenog objekta. Srećom nije bilo potrebe za većom intervencijom

Dana 10.04.2009. godine u 14,37 preko VOC-a Zabok dojavljen je požar šume zvane «Picelj» između Zadravca i Vojnić Brega, a koji se širio prema zaseoku « Tenšeki» . Na požar izlaze DVD Brestovec Orehovički sa sedam vatrogasaca i kombi vozilom i DVD Orehovica s pet vatrogasaca i kombi vozilom, jer se radi o granici pokrivanja požarnih sektora. Kako nisu mogli u cijelosti kontrolirati požar, pozvali su pomoć i u 15,15 sati uzbunjeno je središnje društvo DVD Bedekovčina, koje na požarište izlazi s malim navalnim vozilom, kombi vozilom i devet vatrogasaca, a u pripremi drži autocisternu i 3 vatrogasca.

Dana 28.03.2009. godine u 20,47 preko VOC-a Zabok dojavljen je požar uz županijskucestu Bedekovčina-Mirkovec u mjestu Križanće.Na požar izlazi DVD Bedekovčina s malim navalnim vozilom i pet vatrogasaca, te ga gasi.6,30 sati 21 vatrogasac uspijeva staviti požar pod kontrolu i ugasiti.

 

Bedekovčina 27. ožujka 2009. u 16,42 požar dimnjaka u stanu u stambenoj zgradi na Trgu Ante Starčevića br. 13 kod željezničke stanice u Bedekovčini,Na sreću požar je bio samo čađe u dimnjaku i nije se proširio na krovnu konstrukciju i druge dijelove zgrade te je brzo ugašen.

Dana 22.03. 2009 godine izbio je požar trave ,niskog raslinja i šume na brdu «Stubelj» uz županijsku cestu Lug Orehovički –Grabe – Komor u mjestu Grabe . Požar gasi mjesni DVD Brestovec Orehovički s dvadesetak vatrogasaca i mještana. Tijekom gašenja procjenjuju da bi vatra mogla prijeći prema stambenim objektima u naselju «habijanci i čehulići ».Stoga su u 13,05 sati putem VOC-a Zabok pozvali pomoć.

Na požarište izlazi središnji DVD Bedekovčina s malim navalnim vozilom, auto cisternom i 13 vatrogasaca. Srećom nije bilo potrebe za većom intervencijom, jer su požar uspjeli loalizirati vatrogasci DVD Brestovec Orehovički. Opožarena površina je oko 3 hektara

Bedekovčina 18.03.009. godine u večernjim satima oko 20,35 sati na državnoj cesti D-24 Zabok –Bedekovčina -Novi Marof u ulici Antuna Mihanovića u Bedekovčini prevrnuo se na krov osobni automobil. Na događaj su pozvani bedekovčanski vatrogasci. Srećom vozač automobila sam se izvukao iz vozila bez povreda

Dana 18.03.009. godine na području Krapinsko zagorske županije evidentirano je šest požara otvorenog prostora. Požar u Bedekovčini dojavljen je u 18,40 sati , središnjem DVD Bedekovčina , kao požar korova uz već nagorjeli objekt bivšeg diska «TROPIC « na Bedekovčanskim Jezerima s mogućnošću širenja prema objektu. Na požar se izlazi s malim navalnim vozilom i tri vatrogasca.  Požar je ugašen u 20,20 sati.

Dana 14.03. 2009 godine izbio je požar trave i niskog raslinja u mjestu Kebel . U 13,32 Uzbunjen je DVD Bedekovčina koji odlazi na požarište s malim navalnim vozilom i 3 vatrogasca , odmah im se pridružuje i mjesni DVD Kebel s deset vatrogasaca. Na požarište naknadno dolazi još 7 vatrogasaca i auto cisterna DVD Bedekovčina.Jer je izvješćeno da se požar širi prema šumi i stambenom objektu na lokaciji Kebel 99. Požar je lokaliziran u 14,45 satii. Opožarena površina je oko 4,0 ha.Uzrok požara je vjerojatno paljenje korova.

Dana 27.02. 2009 godine izbio je požar trave i niskog raslinja u mjestu Kebel . Požar je pokušao lokalizirati mjesni DVD Kebel. Za gašenje nisu imali dovoljno vatrogasaca i ocjenili su da bi požar mogao prijeći prema kućama, Stoga su u 15,15 sati putem VOC-a Zabok pozvali u pomoć Središnji DVD Bedekovčina koji je izašao na požarište s malim navalnim vozilom , kombi vozilom i 8 vatrogasaca, požar je lokaliziran i spriječeno je njegovo širenje oko 16,30 sati. Opožarena površina je oko 2,5 ha.Uzrok požara je vjerojatno paljenje korova.

  Bedekovčina 01.veljače 2009. u 5,04 minuta požar osobnog automobila fiat Punto u Naselju Stanići (na špici) u Bedekovčini. U 5,10 na požarište dolazi DVD Bedekovčina s malim navalnim vozilom i osam vatrogasaca, započinje gasiti požar. 

Dana 02. prosinca 2008 . oko 18,00 sati pozvani smo od djelatnika Zdrastvene ambulante Bedekovčina, na tehničku intervenciju nakon pucanja vodovodne cijevi u prizemlju objekta. Na intervenciju smo izišli s malim navalnim vozilom i pet vatrogasaca. Zatvoren je dovod vode i pomogli smo u saniranju poplavljenog te opskrbili djelatnike smjene svjetiljkama. Naime, radi opreza i moguće opasnosti prekinut je dovod struje u objekat. Oko 20,00 sati poziva nas ponovno dežurna liječnica sa zamolbom da im osiguramo svjetlo i postavljamo agregat i reflektore koji osvjetljuju prostor do jutra.

Dana 30.09.2008. u 16,54 minute našom sirenom uključenom iz VOC-a Zabok , izvršena je dojava o požaru otvorenog prostora parkirališta automobila u mjestu Kebel, sa mogućnošću širenja požara na sve automobile i na susjedne gospodarske objekte. Kao središnje društvo u 17,08 dolazimo na požarište s malim navalnim vozilom i pet vatrogasaca te u roku od 15 minuta gasimo požar. Gašenju nam se za par minuta pridružio i matični DVD Kebel s devet vatrogasaca i još četiri vatrogasca DVD-a Bedekovčina s kombi vozilom. Brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje vatre na vozila koje su vlasnici tu deponirali- parkirali, radi popravka i rezervnih dijelova kao i na susjedne objekte u neposrednoj blizini

Dana 22. rujna 2008. oko 20,55 sati došlo je do iskrenja elektromotora u stolarskoj radnji u Naselju Petrovčki u Bedekovčini, te zapaljenja piljevine. Na poziv vlasnika na intervenciju smo izišli mi i Zagorska Javna vatrogasna postrojba iz Zaboka.. Srećom požar je otkriven u početnoj fazi i vlasnik objekta uspio je ugasiti požar ručnim aparatima za gašenje požara, tako da su vatrogasci samo izgorjele stvari dijelove iznosili vani objekta i gasili, te izvršili pregled objekta.
Dana 20. rujna 2008. u 11,47 sati našom sirenom izvršena je dojava o požaru stambenog objekta u Bedekovčini u Naselju Glumpaki br. 14. O požaru je obaviješten i VOC Zabok. U 11,55 dolazimo na požarište s malim navalnim vozilom i pet vatrogasaca , odmah za njim s kombi vozilom i još sedam vatrogasaca . Dolaskom na mjesto intervencije utvrđuje se da gori prostor na katu stambenog objekta te krovište.
Brzom intervencijom unutarnjom i vanjskom navalom s dva visokotlačna vitla započinjemo gašenje i sprječavanje širenja požara na krovište dograđenog objekta istog vlasnika, kao i susjedni zapušteni drveni objekt. Sa 30 m udaljenog hidranta osigurana je dobava vode za gašenje požara.

Time se vatrena stihija za desetak minuta stavila pod kontrolu.
Nakon toga nam se u 12,05 sati priključuje Zagorska Javna Vatrogasna postrojba s navalnim vozilom mercedes Atego i tri vatrogasca, a nakon toga u 12,22 min i ZJVP iz Ispostave Marija Bistrica s auto cistrenom mercedes i dva vatrogasca. Požar je ugašen u 13,10 sati, nakon gašenja odstranili smo gorive tvari iz sobe i izvršili sanaciju požarišta,te ga napustili oko 14,30 sati.

Ipak, i pored napora vatrogasaca, plamen je prije njihova dolaska , progutao sobu, hodnik, stolariju , krovište i poremetio statiku betonske ploče.
Za napomenuti je da je u tijeku bila berba grozdja i da su ukućani i susjedi bili u berbi da je požar primijećen slučajnim dolaskom ranije kući jednog od članova uže obitelji koji je pohitao u panici do vatrogasnog doma i obavijestio susjeda vatrogasca koji sirenom uzbunjuje vatrogasce.
Da nije bilo to tako požar bi progutao sve. Sve što je mlada marljiva obitelj stvarala godinama. U vinogradima je bila i većina vatrogasaca našeg , ali smo ostavili svoje poslove i u rekordnom vremenu odazvali se na zvuk sirene, pristupili gašenju požara, stručno i profesionalno ne štedeći sebe i izlažući se opasnosti.
Dana 31.kolovoza 2008 godine izbio je požar na divljem odlagalištu otpada na « bijeloj zemlji « glinenokopu iznad «Mišara». Mještani su pokušali sami ugasiti požar , ali im je izbjegao kontroli. Na intervenciju – gašenje požara je nakon dojave u 15,40 sati izašli smo s navalnim vozilom i tri vatrogasca . Požar je ugašen u 17,00 sati, te spriječeno njegovo širenje

Dana 17.7.2008. godine, u 00 sati i 28 minuta, putem VOC-a Zabok aktivirana nam je sirena i izvršena dojavu o požaru poslovnog objekta, disca «Tropic» na bedekovčanskim jezerima. U 00,35 izlazimo na intervenciju sa dva vozila (navalno RENAULT MASCOT i autocisterna FAP 1620 ) te 7 vatrogasaca. Za koji minut na požarište dolazi i Zagorska javna postrojba iz Zaboka s navalnim vozilom mercedes Atego i tri vatrogasca, a nakon toga i ZJVP iz Ispostave Marija Bistrica s autocistrenom mercedes i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo krovište objekta u potpunom plamenu, s urušenim letvama i crijepom iznad središta objekta (šanka) te daljnim tijekom urušavanja. Objekt je bio zatvoren vratima a sa svih strana i terase armaturnom mrežom, što je onemogućavalo pribižavanje vatri i unutarnju navalu. Paralelno se odvijalo gašenje vanjskom navalom s tri visokotlaćna mlaza i rezanje armaturne mreže za ulazak u objeket, približavanje i unutarnju navalu.
Požar je ugašen u 1,20 minuta , a u gašenju je sudjelovalo 12 vatrogasaca i četiri vozila. Nakon pospreme i dežurstva u 2,30 minuta vratili smo se u spremište DVD Bedekovčina.

 Dana 27. lipnja 2008. oko 20,20 nevrijeme kakvo je bilo u Bedekovčini, vjerojatno nikada nije bilo u našoj Općini ( a i šire ). O tome su izvještavali brojni mediji. Padala je jaka kiša praćena olujnim nevremenom i tučom veličine oraha.Jak vjetar nosio je krovove i čupao stabla

Nastala je “pijavica” koja je stvorila metež i uništavala sve pred sobom. Porušena stabla, ugrozila su i obustavila promet, oštetila su nekoliko automobila. Oštećeni su i uništeni krovovi na stambenim i gospodarskim objektima. Poplavljene su stambene zgrade, uništeni tučom usjevi, voćke i vinogradi a jedna je osoba i lakše ozlijeđena. U središtu naleta ove oluje bili: centar Bedekovčine, Lug Poznanovečki, Lug Orehovički, Brestovec Orehovički, Pustodol Orehovički Vojnić breg, Kebel Grabe.
Odmah nakon prestanka oluje, preko VOC-a u 20,50 sati dignuta je vatrogasna postrojba Središnjeg društva DVD-a Bedekovčina, koja je s 22 vatrogasca u pet grupa s četiri vozila /auto cisternom, navalnim vozilom i dva kombia) radila na uklanjanju stabala s prometnica, čišćenju i otvaranju slivnika, ispumpavanju vode iz objekata , pa čak i pokrivanju krovova . U pomoć im je pristigla i Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka s dva vozila i 6 vatrogasaca, a za područje Brestovca Orehovičkog dignuta je postrojba DVD-a Brestovec Orehovički sa 8 vatrogasaca koji su radili na tom području. Rad vatrogasaca trajao je do 1,00 sati, kada su umorni ali sretni što su riješili sve pozive, otišli na počinak.
I ovaj put se kao i niz puta prije pokazalo da u ovakvim izvanrednim situacijama od sustava zaštite i spašavanja, jedino odmah djeluju vatrogasci koji se odazivaju na sirenu i u kratkom roku su spremni pomoći.

07.11.2007. u 8,50 sati Bedekovčina, Trg a. Starčevića 15 požar čađe u dimnjaku stare zgrade učestvovali samostalno s MNV i tri vatrogasca.
16.10.2007. u 16,23 sati u Bedekovčini kod BOROŠA vađenje priklještene osobe i unesrečenih iz vozila učestvovali u ZJVP s MNV i osam vatrogasaca
06.10.2007. u 8,22 sati Bedekovčina ,Al. D. Domjania ispumpavanje vode iz podruma stambenog objekta NV i četiri vatrogasca.
07.07.2007. u 01,52 sati požar gospodarskog objekta Naselje Glumpaki 8 Bedekovčina učestvovali s deset vatrogasaca NV I kombi vozilom i ZHVP iz Zaboka
30.06.2007. u 15,44 sati u Bedekovčini požar krovišta tvornice Zagorka Bedekovčinaučestvovali u gašenju s 16 vatrogasaca navalnim vozilom i dva kombi vozila, u gašenju još uz JVP učestvovali DVD Poznanovec s 10 vatrogasaca i NV i DVD Brestovec Orehovički s 10 vatrogasaca.
22.06.2007. u 13,25 sati požar u Bedekovčini javljno kod ventala međutim bilo je u Vučaku na području Donje Stubice učestvovali samostalno u gašenju s AC I NV i deset vatrogasaca.
19.04.2007. u 17,14 sati požar otvorenog prostora trave i raslinja pored smetišta u Bedekovčini učestvovalisamostalno u gašenju s tri vatrogasca i navalnim vozilom.
09.04.2007. u 04,57 požar kontejnera za smeće na groblju Bedekovčina učestvovali samostalno u gašenju s pet vatrogasaca malim navalnim vozilom.
05.04.2007. u 20,34 sati požar deponije smeća u Lesićaku učestvovali samostalno u gašenju s 16 vatrogasaca i auto cisternom navalnim vozilom i kombi vozilom te angažiran radni stroj kombinirka
04.02.2007. u 01,30 sati požar gospodarskog objekta Naselje Glumpaki 10 Bedekovčina učestvovali s devet vatrogasaca i tri vozila.

16.11.2006. u 17,44 sati Bedekovčina, Aleja D.Domjanića kbr. 4 požar kestena intervenirali samostalno s navalnim vozilom i sedam vatrogasaca.
15.11.2006. u 12,16 sati Bedekovčina ,naselje Glumpaki požar automobila intervenirali s jednim vozilom i pet vatrogasaca.
05.09.2006. u 12,46 sati Bedekovčina, ul Lj Gaja 1 preko MUP-a dojava požara izašli s pet vatrogasaca i dva vozila.lažna dojava uključio se dojavni sustav na športskoj dvorani.

16.08.2006. u 08,57 sati Bedekovčina, I Jankovčica požar automobila učestvovali u intervenciji samostalno s šest vatrogasaca i navalnim vozilom.

07.08.2006. u 14,22 sati Bedekovčina ,ul A. Mihanovića akcident čišćenje kolnikanakon prometne nezgode od ulja i nečistoča učestvovali samostalno s navalnim vozilom i dva vatrogasca,
24.07.2006. u 01,08 Bedekovčina kod tvornice Vental požar smeća intervenirali samostalno s navalnim vozilom i šest vatrogasaca.
19.07.2006. u 16,11 sati u Bedekovčini,Aleja D. Domjanića požar četiri kontejneraintervenirali s navalnim vozilom samostalno i šest vatrogasaca.
27.06.2006. u 20,53 sati dojavljen požar u Bedekovčini Čajkovljansko naseljeučestvovali s vozilom i pet vatrogasaca nije bila potrebna intervencija radilo se o kontroliranom paljenju guma i smeća.
13.04.2006. u 18,46 sati požar klijeti u Brestovcu Orehovičkom učestvovali s devet vatrogasaca i dva vozila.
01.04.2006. u 11,11 sati požar otvorenog prostora Bedekovčina, N.Jalševec učestvovali s devet vatrogasaca i dva vozila.
31.03.2006. u 13,29 požar garaže Bedekovčina, M.Gupca učestvovali s pet vatrogasaca i cisternom.
21.03. 2006. u 11,11 sati požar otvorenog prostora u Martincu Orehovičkom učestvovali s 6 vatrogasaca
01.03.2006. u 15,35 požar kuće u Orehovici učestvovali s devet vatrogasaca i dva vozila.
06.12.2005. kod Bora Izvršena je i jedna intervencija otklanjanja posljedica poplave u poslovnom prostoru Šafran Željka

Požar 28.09. 2005. oko 14,00 sati tu u susjedstvu nam u kuhinji obiteljske kuće(Drvar Kreše) do vatrogasnog doma, i brzom intervencijom našeg društva ugašen spriječena je veća materijalna šteta.
Požar na otvorenom prostoru u predjelu naselja Čorki-Poljana bio je požar korova i niskog raslinja..
Požar 08. 04. 2005. u ranim jutarnjim satima 2,20 min na poslovnom ugostiteljskom objektu Disko bar TROPIK na Jezerima u Bedekovčini, vlasnika Zagorja iz Zaboka, požar je kasno dojavljen u fazi razbuktavanja, pa je unatoč velikom angažmanu vatrogasaca JVP Zabok, DVD-a Bedekovčina, Špičkovina i Brestovec Orehovički pričinjena veća materijalna šteta

POŽARI U 2004 GODINI

Šesta intervencija na otvorenom bila je u I Jankovčici, kada je građanin zapalio nekoliko vreća od cementa i požar je zahvatio prostor livade sa nepokupljenom travom i dijelom voćnjaka cc 1000 m ² livada je locirana između dva objekta.

Peta intervencija bila je na području Graba kada je vlasnica ispod vinograda zapalila korov, te se požar proširio na okolne livade i vinograd. Do veće materijalne štete i širenja požara većih razmjera nije došlo jer je vatrogasna postrojba koristeći zemljani put došla do mjesta najbližem području širenja požara prema šumi i na vrijeme lokalizirati požar. Policijska uprava Krapinsko-zagorska obavila uviđaj.

Intervencija  u naselju Sovinjak na deponiji koju koristi tvrtka «Bandigraf «. Sam požar bio je jakog intenziteta jer je gorjela vrsta otpada koja sadrži masti i ulja, kao nus produkt dima u velikim koncentracijama javljaju se opasni elementi plinova koji su opasni po zdravlje ljudi (toksični MDK i KDK velikog rizika) i štetni za okoliš. Gašenje vodom nisu se postizali rezultati već smo pristupili gašenju prekrivanjem požarnog sektora pjenom, do dolaska JVP koja je preuzela zapovijedanje i na isti način gasila požar u suradnji sa našom postrojbom. Po ugušivanju požara pristupilo se ohlađivanju sektora i razgrtanja materijala do potpunog gašenja pojedinih dijelova deponije. Troškovi djelovanja vatrogasne postrojbe su veliki. Policijska uprava Krapinsko-zagorska obavila je očevid..
intervencija po pozivu dežurnog električara u pogonu Bedekovčina pristupilo se gašenju požara rastalnog uređaja montiranog na visoko naponskom vodu, do dolaska na mjesto intervencije nije bilo potrebno djelovanje postrojbe jer se požar nije proširio na stup i okolni dio.
Intervencija  na području brda u  Židovinjaku kada je vlasnik palio korov i pošto je požar izmaknuo njegovoj kontroli pozvao vatrogasnu postrojbu. Brzom intervencijom zaustavljeno je širenje požara. Policijska uprava Krapinsko-zagorska obavila uviđaj.
intervencija  je bila u mjestu Kebel kada je nepoznati počinitelj istovario sa kamiona i zapalio otpadni materijal drvo i veću količinu plastike, požar je lokaliziran i nije ugrožen okolina nije došlo do širenja požara. Policijska uprava Krapinsko-zagorska obavila je očevid.

POŽARI U 2003 godinI

Dana 18. 05. 2003. godine u 17, 54 od VOC- smo upućeni na požar šume u Poznanovcu ul. Braće Sajko, požaru se odazvalo 5 vatrogasaca s AC , ali je požar po dolasku ugašen od strane DVD
Dana 04.05. 2003. godine u 15. 10 sati izbio je požar na gospodarskom objektu i garaži u Naselju Stanići gašenju se odazvalo 13 vatrogasaca s AC i kombi vozilom, a gašenju je pristupila i JVP Zabok s AC i tri vatrogasca, gašenje i saniranje požarišta trajalo je 90 min.
.Dana 22.04. 2003. godine u 13,20 sati nastao je požar niskog raslinja i šume između Malekovca i Pavetića na gašenje se odazvalo 11 vatrogasaca s AC i kombi vozilom intervencija je trajala 30 min
. Dana 19. 04. 2003. godine u 21,00 sati primjećen je požar na deponiji smeća u Bedekovčini . Na gašenju je učestvovalo 15 vatrogasaca AC i kombi vozilo , te je oko 24 sata angažiran stroj kombinirka u svrhu naguravanja zemlje na deponij. Intervencija je trajala do 2 sata iduće jutro odnosno 5 sati .

Dana 08. 04. 2003. godine u 20,00 sati nastao je požar suhe trave i raslinja do trafostanice u Bedekovčini iza Ventala i prijetio širenjem prema trafostanici , gašenju se odazvalo 9 vatrogasaca s AC i kombi vozilom , a odmah po dolasku postrojbe na požarište došla je i JVP Zabok. Intervencija je trajala 60 min

drugi je nastao u Poznanovcu , u ul Braće Sajko požar suhe trave 20.03. 2003. godine u 19,40 sati, na požar je po pozivu Vatrogasnog operativnog centra upućena AC i kombi vozilo s 12 vatrogasaca, intervencija je trajala s DVD Poznanovec 40 minuta.

Prvi požar nastao je prilikom paljenja korova ispod Naselja Čorki 18.03. 2003. godine u 14,30 sati ,gašenju se odazvalo 11 vatrogasaca, AC i kombi vozilom te tri vatrogasca JVP Zabok , a intervencija je trajala 70 minuta,

POŽARI U 2002 GODINI

2002 Tijekom prošle godine društvo je učestvovalo u gašenju 2 požara , od kojih je jedan bio na području djelovanja društva u Bedekovčini javni deponij smeća , a jedan na susjednim područjima u Poznanovcu tvornica INKOP Poznanovec.
POŽARI U 2001 GODINI

Tijekom godine društvo je učestvovalo u gašenju 3 požara , od kojih je jedan bio na području djelovanja društva u Bedekovčini u ul. A. Mihanovića , a dva na susjednim područjima u Poznanovcu tvornica INKOP i Martincu Orehovičkom.otvorenom kod PZ Poznanovec i posljedni 1. 12. na zgradi stolarije Pozaić u Selnici.

POŽARI U 2000 GODINI

1. 12. 2000. na zgradi stolarije Pozaić u Selnici.
. 21.03. 2000. u Poznanovcu požar na otvorenom kod PZ Poznanovec
. 15.03 2000. u Keblu šumski požar
Na poziv javne vatrogasne postrojbe , mještana i susjednih DVD-a učestvovali smo u gašenju četiri požara. Na Bukovcu 7.03 2000. .gasili smo šumski požar koji je obuhvatio i gospodarski
Drugi požar bio je u ožujku na otvorenom prostoru kod poduzeća Vental Bedekovčina.
Požar u Bedekovčini na stambenom objektu Tereze Drofenik bio je 27.02. 2000 izazvan je nepažnjom vlasnice koja je ostavila na drvenom balkonu u kanti neugašen žar i napustila kuću, pa je vatra zahvatila balkon i dio pročelja drvene kuće i samo zahvaljujući brzoj dojavi susjeda i dolasku na požarište, požar je ugašen i spriječene su materijalne štete
POŽARI U 1999 GODINI
Tijekom prošle godine društvo je učestvovalo u gašenju 4 požara , od kojih su

tri bila na otvorenom prostoru Jankovečko brdo, Cerina nastala paljenjem korova i

jedan požar na gospodarskom objektu u ulici A. Mihanovića nastao nepažnjom vlasnika prilikom dimljenja mesa.

Postavio i autor teksta i slike: Željko Odak

 

Komentiraj