Home / DVD Bedekovčina / BEDEKOVČINA: Održan ispit za zvanje vatrogasac

BEDEKOVČINA: Održan ispit za zvanje vatrogasac

Nakon teorijske i praktične nastave od 74 sata na tečaju za zvanje vatrogasac, koje je organizirala Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina u nedjelju 28. veljače  2016. godine u 12,00 sati  u vatrogasnom domu DVD Bedekovčina održan je završni ispit. Odnosno pismena provjera teoretskog znanja i praktična provjera vježbi.


Za osposobljavanje se prijavio 31 polaznika .

Uvjete za pristup ispitu ispunilo je 26 kandidata od toga 9 ženskih i 17 muškh kandidata. Na ispit je pristupilo 25 kandidata iz DVD Bedekovčina 10 kanditada, ( Habljak Božidar , Fotivec Zdravko, Jurina Loren, Horvat Katarina, Granc Natalija ,Novosel Božidar, Novosel Nikolina, Mlinarić Karla , Mlinarić Kruno i Kotarski Siniša  ) DVD Brestovec Orehovički 5 kandidata (Topolovec Maja, Franke Dijana , Kovaček Vlatka , Siketić Krunoslav i Mutak Mario) iz DVD Orehovica 3 kandidata (Risek Nikola , Perić Matija i Siketić Dragutin )  i iz DVD Poznanovec 7 kandidata (JAkuš Dijana, Tuđa Magdalena, Moštak Josip, Bukvić Kristijan;Rukljač Dalibor, Pozaić Karlo i Pozaić Robert) jedan kandidat nije pristupio ispitu  a  iz DVD -a Kebel nije bilo kandidata.
Ispite je provela ispitna komisija imenovana od Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije u sastavu Ivica Glas, predsjednik , članovi predavači Janko Buzjak dipl.ing.  , Tomislav Novosel dipl. ing. Ivan Odak vatrogasni tehničar i Denis Novosel vatrogasni tehničar.
Uspješno je položilo ispit 25 kandidata , dok se jedan nije odazvao ispitu.Rezultati testiranja bili u iznad prosjeka. Najbolje je test riješila sa odgovorima na 40 pitanja Novosel Nikolina ,

iza nje su Božidar Novosel

, Dijana Jakuš

i Katarina Horvat sa 39 odgovora na 42 pitnja .

Svima su uručena odgovarajuća uvjerenja o položenom zvanju za vatroasca.

Ovim tečajem obuhvaćena je jedna generacija mladih vatrogaskinja i vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina , te je zaokružen početni ciklus njihova usavršavanja do zvanja vatrogasac , kojim stječu pravo, (jer su obavili i liječnički pregled ), sudjelovati u vatrogasnim intervencijama svog društva. Od gašenja požara do pomaganja u drugim nezgodama.
Na uspješnom osposobljavanju novim vatrogascima čestitali su predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas, zapovjednik VZO Janko Buzjak i predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak koji je bio i  voditelj tečaja, čestitajući im na tome što su se opredijelili dobrovoljno obavljati humanu vatrogasnu djelatnost. Sada su i za to osposobljeni no time nije dovršeno njihovo osposobljavanje , već da i dalje trebaju provoditi vježbe u svojim društvima sa svojim zapovjednicima, da budu uvijek spremni pomagati ljudima kad je to potrebno. Obećao im je daljnje osposobljavanje kroz Vatrogasnu zajednicu.

tekst i slike Željko Odak

Komentiraj

Ostale vijesti

DVD BEDEKOVČINA: TEŠKA JE GODINA PO VRSTI INTERVENCIJA ZA NAMA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina i u protekloj  godini nastavilo je kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg …