Home / DVD Bedekovčina / DVD Bedekovčina donirane vatrogasne auto ljestve

DVD Bedekovčina donirane vatrogasne auto ljestve

Rabljena  vatrogasna vozila dobra su alternativa kad se ne može kupiti novo pogotovo ako je proračun izuzetno mali, kao što je to u našim uvjetima . O novim vozilima možemo samo maštati.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina unatoč svemu snalazi se i redovito ulaže u nova vozila i novu  tehnologiju. Zadnja dva vozila Styer i Iveco  nabavljena su rabljena  i stavljena u uporabu i služe odlično. Sada su nabavljene rabljene auto ljestve iz Hanovera.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina ne mora kao središnje društvo imati auto ljestve , no prema Planu zaštite od požara predviđena je nabava istih. Isto tako za njima postoji potreba jer su sve češće elementarne nepogode gdje treba intervenirati na rušenju stabala. U mjestu  ima i nekoliko visokih objekata gdje je potrebno u slućaju ugroze od požara navišim katovima intervenrati pomoću auto ljestvi . Isto tako za dane otvorenih vrata posjetitelji bi imali mogućnost penjati se po ljestvama i u košari u visine.  Zato se već  duže vrijeme  traži  prikladno, relativno jeftino, atestirano  vozilo sa ljestvama.

I gle , za sada  anonimni darovatelj iz inozemstva ,  brzo je pronašao ono što smo tražili duže vrijeme i odlučio se darovati nam  ljestve na okretnici koje je izgradio Magirus . Ljestve poklanja društvu,  uz uvjet, da mu po potrebi  vatrogasci obrežu  granje stabala  i voćke na njegovom imanju. Isto tako da se povremeno može popeti s košarom na visinu radi uživanja u pogledu i snimanja  panorame zagorja. Rado smo pristali na te uvjete i ljestve su stigle.

Prezentacija2

Magirus DLK23-12CC, FG Mercedes 1524 spreman za upotrebu !

Magirus DLK23-12CC, FG  na Mercedes 1524 šasiji, koji je rashodovan  u  BF Hannover , Donja Saska ,neočekivano je dobio drugi radni vijek. Vozilo od 277 KS s dopuštenom ukupnom masom od 14.000 kilograma od danas je   u službi mještana Općine Bedekovčina . Vozilo je u Njemačkoj izbačeno  iz upotrebe krajem 2017. godine. Inače je proizvedeno 1995 godine ima ABS / blok diferencijala / remenice diferencijala, kilometraža cca 33000 km, Radni sati: cca 1410 h. Kabeli hidrauličkog ulja, filtera i opružnih blokada promijenjeni su 10/2015. Proveden je pregled šasije: 08/2018. Izvršeno UVV ispitivanje: 07/2018.  Okretna cijev. Pozicioniranje nosača Slip koš / 270kg / 3 muške osobe.

Kontrola košarice je  izvršena. Ljestve i podvozje u vrlo  dobrom su stanju. Ljestve su odmah spremne za upotrebu.

Nakon nabave  vozilo se još vlastitim ulaganjem  planira  u potpunosti preurediti . Čitav krak  ljestvi ispjeskariti ćemo . Sve stare farove zamijeniti  novima u LED verziji. Na gornji dio ljestvice pričvrstiti ćemo  fiksni uspon za dovod vode u koš. Na prstenastom prstenu ugraditi će se novi  RS tihi generator , a za kavez za spašavanje od 270 kg ugraditi će se novi, ojačani nosač nosila.

Magirusovi  tehničari  ugraditi će i novi vodeni top sa kapacitetom do 3000 l / min pri 10 bara na ljestvi. Vozilo također ima  nosila za košare i dva SCBA  s okretnim ljestvicama, koje su preuzete iz Hanovera i u potpunosti obnovljene. Dobili smo iznenada  izvrsno vozilo, koje nam je potrebn i koje nemamo u našem voznom parku.

Slike i tekst : Zeljko Odak

Komentiraj

Ostale vijesti

Objava 2022/S 0F2-0029181 – “Obavijest o nadmetanju”, za postupak Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma s namještajem je objavljena

Naručitelj: DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BEDEKOVČINA je objavio “Obavijest o nadmetanju” za postupak: Rekonstrukcija i dogradnja …