Home / DVD Bedekovčina / DVD Bedekovčina Novosti / MLADEŽI ŽENSKOJ DVD BEDEKOVČINA URUČEN POKAL ZA TREĆE MJESTO U KUPU HVZ-a

MLADEŽI ŽENSKOJ DVD BEDEKOVČINA URUČEN POKAL ZA TREĆE MJESTO U KUPU HVZ-a


Dana 21.12.2017. godine u Kongresnom centru Princess u Jastrebarskom   održana je redovna 141. sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice .

Skupštini su  nazočili su počasni predsjednik Teodor Fricki, počasni načelnik Vinko Pošta, načelnica Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanje Ljerka Kopričanec Matijevac te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.


Usvojene su Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju članova Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice kojom je Željko Šoša, VZŽ Zadarske potvrđen članom Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice te Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju člana Operativno-tehničkog stožera kojom je Ivica Labaš, VZŽ Varaždinske, potvrđen članom Operativno – tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice. Usvojen je Godišnji plan rada Hrvatske vatrogasne zajednice za 2018. te Financijski plan Hrvatske vatrogasne zajednice za 2018. uz Plan prihoda i rashoda za 2018. i projekcije za 2019. i 2020. Nastavno, usvojena su Mjerila o korištenju sredstava premija osiguranja za 2018.


Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice je članovima Predsjedništva i Skupštine je prenio informaciju o radnjama Vlade Republike Hrvatske nakon požarne sezone, analizama stanja i o mogućem ustroju vatrogasnog sustava.

Nakon održane sjednice dodijelili su se pehari prvoplasiranim natjecateljskim odjeljenjima Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

Među osvajačima Prvih mjesta u KUP-u našla  se i jedna ekipa  iz Krapinsko zgorske županije.  Ženska mladež DVD Bedekovčina koja je u svojoj kategoriji osvojila treće mjesto.

Treće mjesto u kupu HVZ-a su osvojile  : Petra Špiranec, Barbara Ban , Tina Lukenda  Mateja Tuškan, Sabina Jalšavečki, Marija Ban , Ivana Granc, Laura Jurina , Josipa Granc i Leonarda Ban i Jelena Brezak voditelji  Denis Novosel i Joispa Lukenda

U Kupu HVZ-a uz mladež žensku iz našeg društva učestvovala je i mladež muška koja bi po vremenu izvođenja vježbe da nije bilo poćetničkih grešaka konkurirala za prvo mjesto, no na kraju se morala zadovoljiti s četvrtim.

Uz njih su nastupile u kategoriji odraslih Žene B koje suosvojilekup u Varaždinu i bile druge uDesnom Trebarjevu, na žalost u odlučujućem nastupu u Đakovu imale su peh ione su četvrte uz zaostatak 2 sek iza treće plasiranih .

No ne trebažalitiza propuštenim , već nastaviti dalje s istim žarom, pa će doći i rezultati.

Ovo je jedan u nizu uspjeha vatrogasne mladeži DVD Bedekovčina koja je u samom vrhu evropskog vatrogastva u ovim kategorijama.

Tekst: Željko Odak

Slike Denis Novosel

 

Komentiraj

Ostale vijesti

01

BEDEKOVČINA: Započeo tečaj za zvanje vatrogasac

Dana 13. siječnja  2019. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina započeo je  tečaj za …