IN MEMORIAM STJEPAN HERCEG

IMG_4226

STJEPAN HERCEG 
1934.- 2018.
časni vatrogasni veteran DVD BRESTOVEC OREHOVIČKI –  počasni  časnik

Pokojni Stjepan rođen 02. studenog 1934. u Grabama . U Dobrovoljno vatrogasno društvo  IDVD Zagorka pristupa 1948. godine.

DVD –u Brestovec Orehovički pristupa 1951.godine , a 1980 godine izabran je za predsjednika DVD-a Brestovec Orehovički na čijem čelu ostaje pet  mandata do 2001.godine. U tom razdoblju osnažuje društvo članovima i potrebnom vatrogasnom opremom . Nabavlja vatrogasnu cisternu. Rješava imovinsko pravne odnose na vatrogasnom domu sa PZ Poznanovec, no unatoč upornosti i zalaganju ne uspijeva obnoviti vatrogasni dom.

Skupština Društva proglasila ga je 2008 godine počasnim doživotnim predsjednikom DVD-a Brestovec Orehovički.

Stjepan je bio i član predsjedništva Vatrogasnog saveza Bivše Općine Zabok . Ustrojstvom nove lokalne samouprave i Općine Bedekovčina  osnivač i prvi predsjednika Vatrogasne zajednice od 1993 do 1997 . godine

Bilo je to siromašno vrijeme kad  nije bilo riješeno financiranje vatrogastva. No možemo konstatirati da su svi zadaci, zahvaljujući entuzijazmu volji i dobrovoljnom radu članova zajednice , u dobroj mjeri kroz dvadeset pet godina izvršeni.  Skupština zajednice ga 2013 godine proglašava doživotnim počasnim predsjednikom.

Za svoj rad i doprinos razvoju vatrogastva na ovom području Stjepan  je odlikovan i nagrađen brojnim odlikovanjima, medaljama i pohvalama. Primio je: srebrnu i zlatnu vatrogasnu medalju, vatrogasne spomenice za 10, 20, 30 i 40 50 i 60 godina rada u vatrogasnoj organizaciji.

Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su imali takvog supruga, oca, djeda i rođaka, a mi ostali dobrog i odanog prijatelja i kolegu vatrogasca.

Izraze najiskrenije sućuti u ime svih vatrogasaca općine Bedekovčina  upućujemo obitelji.

Posljednji ispraćaj uz sve vatrogasne počasti upriličit će se u ponedjeljak  03. rujna   2018.godine u 17,00 sati na mjesnom groblju u Orehovica.

Počivao u miru božjem dragi naš Štef!

 

Komentiraj

Ostale vijesti

01

BEDEKOVČINA: Započeo tečaj za zvanje vatrogasac

Dana 13. siječnja  2019. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina započeo je  tečaj za …