Home / DVD Bedekovčina / DVD-u Bedekovčina dodijeljena vrijedna vatrogasna oprema

DVD-u Bedekovčina dodijeljena vrijedna vatrogasna oprema

Jedan od temeljnih zadataka dobrovoljnih vatrogasnih društava usmjeren je na povećanje operativne spremnosti, a sve sa ciljem podizanja razine sigurnosti građana i mogućnosti hitne pomoći u raznim nezgodama.

DSC_0030

Vatrogasci se skoro svakodnevno nalaze u okolnostima gdje je potrebna hitna intervencija kao što su: teške prometne nesreće, požari i sl., a sve više postaju ključni faktor i u drugim nepredvidivim izvanrednim situacijama. Na žalost u takvim okolnostima najčešće su bez odgovarajuće opreme.

DSC_0031

Iz tog razloga, prepoznajući važnost uloge koju vatrogasna društva imaju te s ciljem omogućavanja što kvalitetnijih uvjeta za rad, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bedekovčina, temeljem odluke Vlade RH, donirane su hidrauličke škare – holmatro komplet čija je vrijednost 250.000,00 kuna, povodom obilježavanja „Svibanj – mjesec zaštite od požara„ kojima društvo može intervenirati u slučaju prometnih nesreća.

DSC_0027

Svjesni smo činjenice da je Bedekovčina, odnosno Državna cesta D-24, jedna od najprometnijih cesta na području županije, a zbog povećanja brzina i izgradnjom brze ceste postoji mogućnost povećanja nezgoda. Kako je prilikom intervencije važna svaka minuta, ovom donacijom više se neće čekati dolazak vatrogasaca iz Zaboka i udaljenijih mjesta, već će Društvo moći samostalno djelovati.

DSC_0038

Doniranu opremu preuzeli su zapovjednici DVD-a Bedekovčina Tomislav Novosel i Ivan Odak, a ugovor je potpisan s predsjednikom društva Željkom Odakom.

Kako nije bilo prilike za zahvalu, ovim putem želimo se posebno zahvaliti saborskom zastupniku gospodinu Žarku Tušeku i državnom tajniku gospodinu Mariju Antoniću iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koji su izašli u susret, prepoznali važnost i pomogli prilikom dobivanja ovih, ali ih ranijih donacija.

Tekst i slike : Željko Odak

 

Komentiraj

Ostale vijesti

IMG_4226-1

IN MEMORIAM STJEPAN HERCEG

STJEPAN HERCEG  1934.- 2018. časni vatrogasni veteran DVD BRESTOVEC OREHOVIČKI –  počasni  časnik Pokojni Stjepan …