Home / DVD Kebel / DVD Kebel – 2014. u slikama

DVD Kebel – 2014. u slikama

DVD Kebel – 2014. u slikama

Kako prolaze i zadnji dani 2014. godine došlo je vrijeme za posljednji osvrt na naš rad kroz godinu. Godina je bila duga, s puno rada, vježbi i natjecanja, a ipak bez intervencija. Također, ove godine DVD Kebel je navršio i 60 godina postojanja, što je i proslavljeno na dostojan način. Ipak, krenimo redom…

Kao i svake godine, prvi mjeseci su rezervirani za godišnje skupštine. Iako je naša bila zatvorenog tipa, pohodili smo skupštine naših prijateljskih DVD-a Brestovec Orehovički, Poznanovec, Orehovica, Bedekovčina, Žabno, Šemnica Donja i Kustošija. Treba napomenuti da smo svugdje bili odlično ugošćeni te smo se svugdje zabavili, kao što možete vidjeti na slikama:

Krajem proljeća i početkom ljeta krenulo je okupljanje ekipa djece i mladeži te pripreme za natjecanja. Ove godine otišli smo korak dalje te su prvi put u 60 godina postojanja unutar DVD-a djelovale dvije ekipe, djeca muška i mladež muška.

Vježbalo se naporno, iako nas vrijeme nije uopće služilo, o čemu govori i podatak da je većinu godine poligon za mladež bio pod vodom te smo vježbali uglavnom na asfaltu bez prepreka i kada je vrijeme dopuštalo na poligonu DVD Bedekovčina. Zbog toga im se i zahvaljujemo.

Unatoč uvjetima za rad kakve smo imali, postignuti su dobri rezultati. Proputovali smo skoro cijelo Hrvatsko zagorje, stekli nova iskustva, prijateljstva i rivalstva. A našla se i pokoja medalja. Dakako, treba spomenuti nastup na X. županijskom natjecanju djece i mladeži u Gornjoj Stubici, gdje je ekipa djece zauzela 17. mjesto (‘zlatna sredina’), a mladež 6. (riječima: ‘šesto’) mjesto. Ima previše klinaca da ih sve navedem sada, ali hvala im svima na uloženom trudu.

Osim djece, nastupali su i vatrogasci, i to na vatrogasnim igrama u Gornjoj Konjščini s dvije ekipe, te smo osvojili i nagradu za ‘fair play’.

Kako je već spomenuto, požara na području naselja Kebel u 2014. nije bilo, čemu svakako pridonosi i provođenje vatrogasne preventive, a radilo se i na samoj pripremljenosti vatrogasaca kroz vježbe i osposobljavanja.

No kad je zatrebalo uvijek smo bili spremni odraditi posao, bilo da se radi o osiguranju autocross utrke, ispumpavanju bunara…

Sudjelovali smo i na svečanostima obilježavanja dana Sv. Florijana u Orehovici i Bedekovčini, te hodočašću vatrogasaca u Mariju Bistricu.

I onda je kao vrhunac godine proslavljeno 60 godina postojanja DVD Kebel. Povodom toga u Keblu je održana pokazna vježba gašenja požara gospodarsko-stambenog objekta, u kojoj su uz DVD Kebel sudjelovali i DVD Bedekovčina, Poznanovec, Orehovica i Brestovec Orehovički.

Dan kasnije proslavljeno je 60 godina postojanja i djelovanja DVD Kebel. Kako je bilo možete zaključiti po slikama.

A da naš rad nije prošao neprimijećeno svjedoči i nagrada opčine Bedekovčina uručena na proslavi dana opčine.

Ovo su samo neke od aktivnosti iz 2014. godine, da ih navedemo sve trebao bi puno veći tekst. Pred nama je 2015. godina u kojoj nam je jedini cilj nadmašiti 2014. godinu.

A svima Vama sretan Božić i Nova 2015. godina od DVD Kebel, dok posebno našim kolegama vatrogascima želimo miran kraj 2014. godine te 2015. s čim manje intervencija, a puno uspjeha u radu s djecom i lijepih druženja.
DVD Kebel

Komentiraj

Ostale vijesti

27536949_10211278338979589_1392331129_o

KEBEL : Požar na otvorenom

  Gašenje nekontroliranog zgarišta u Keblu Na poziv VOC-a iz Zaboka u utorak 30.01.2018. godine …